Online devizakereskedés

Plus500

Legjobb kaszinó bónuszok

Befektetési lehetőségek

Friss topikok

Archívum

Axa Bank – lekötött betét

2013.12.31. 09:59 By Befektetés

Az Axa Bank lekötött betét a lekötés futamidejét tekintve rendkívül rugalmas befektetési forma, mivel két, három, hat, tizenkét és huszonnégy hónapos lekötési időszakok választhatóak a konstrukción belül. A lekötött betéti kamat a lekötés időtartamától és a lekötött összeg nagyságától egyaránt függ, a kamatjóváírás a lekötési időszak végén történik. A befektetés forintban lehetséges, melynek legkisebb összege 100 ezer forint lehet. Az akciós kamat, melynek mértéke két hónapos lekötés esetén 7 százalék, a 2013. február 25-től, 2013. február 19-ét követően elhelyezett új megtakarításokra érvényes.

2 hónapos időszakra 3 hónapos időszakra 6 hónapos időszakra
100.000 – 499.999 Ft    
6,20% kamat 6,30% kamat 6,10% kamat
6,20% EBKM 6,30% EBKM 6,10% EBKM
500.000 – 4.999.999 Ft    
7,00% kamat 6,50% kamat 6,50% kamat
7,00% EBKM 6,50% EBKM 6,50% EBKM
5.000.000 – 49.999.999 Ft    
6,75% kamat 6,50% kamat 6,50% kamat
6,75% EBKM 6,50% EBKM 6,50% EBKM

 

A lekötött betétek lépcsősen kamatoznak, és, ahogyan az előzőekben már említésre került, a kamat nagysága két tényezőtől is függ: az elhelyezett betéti összegtől és a befektetési időszaktól. A kamat számítását naponta végzik, – első napja a lekötés napja, utolsó napja a lejáratot megelőző nap, de jóváírása csak a lekötési időszak utolsó napján történik meg. A futamidő végén a számított kamatból levonják a kamatadó mértékének megfelelő összeget, jóváírásra már a csökkentett összeg kerül.

 

A lekötött betétben való megtakarítás elhelyezésének feltétele, hogy a betétszámlához kapcsolódjon egy bankszámla, melynek fenntartása a betétlekötés teljes időtartama alatt kötelező Amennyiben a bankszámla valamilyen oknál fogva megszűnik, az a betétlekötési megbízás feltörését jelenti. Betétfeltörésnek minősül minden olyan tranzakció, amikor a lejáratot megelőzőn a betét összegéből pénzfelvétel történik, az összeg egy részének felhasználása sem lehetséges ebben a konstrukcióban. Fontos tudni, hogy a két, három és hat hónapos futamidejű betétlekötések lejárat előtti felvétele esetén a pénzintézet nem fizet kamatot a betétekre. Az éves illetve két éves futamidejű betétek idő előtti felhasználásakor pedig csak akkor történik kamatfizetés, ha a betétfeltörés a lekötési időszak felének letelte utáni naptól kezdődően történik.

 

A befektetés a lejárat után többféleképpen megújítható, egyrészt a teljes jóváírt összeget újra le lehet kötni a befektető által legkedvezőbb futamidőre, másrészt be lehet fektetni az eredeti összeget, ilyen esetben a kamatot a kapcsolódó bankszámlára utalják, harmadrészt pedig a teljes jóváírt összegnél magasabb összeget is be lehet fektetni.

Bár a futamidő tekintetében nagy rugalmasságot mutat ez a befektetési forma, ami azonban nem terjed ki a már élő lekötés módosíthatóságára, mivel a lekötést követően már nincs lehetőség sem a futamidő, sem pedig a lekötött összeg megváltoztatására. , Módosítás a lekötés lejáratát megelőző banki munkanapon 20:00 óráig végezhető. Csak a lejáratot követő rendelkezések esetében mód van arra, hogy az aktuális lekötés megújítása más feltételekkel történjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://befektetesilehetosegek.blog.hu/api/trackback/id/tr435718538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása